Dierenurnen

Bezoek Onze Urnwinkel, Klik Hier

Naast her op een waardige manier herdenken van een overleden naaste kunnen urnen ook gebruikt worden voor een overleden huisdier. Dierenurnen kunnen wat betreft uitvoeringen hetzelfde zijn als urnen voor mensen maar ze kunnen ook duidelijk anders zijn.

Een dierenurn kan van de zelfde materialen gemaakt zijn als urnen die voor het bewaren van menselijke as gebruikt worden. Dieren urnen die van natuursteen, glas, keramiek, RVS of hout gemaakt zijn worden allemaal gebruikt. Het verschil bij urnen die voor dieren gebruikt worden en andere urnen zit vooral in de vormgeving en de decoratie van de urnen. Hierbij zult u vaak zien dat urnen de voor dieren gebruikt worden voorzien zijn van decoraties die met de dieren zelf te maken hebben of zelfs van het dier zelf zijn. Het is heel goed mogelijk om een urn te laten maken met een foto van het dier er om, dit kan dan een echte foto zijn of een geschilderd portret. Denkt u hierbij aan een urn voor een dier met een in glazuur geschilderd portret van uw huisdier. Er is van alles mogelijk als u iets op maat laat maken, het is echter ook mogelijk om een urn uit te zoeken die al van een portret voorzien zijn. Dit is dan wel geen portret van uw eigen huisdier maar het is maar net waar u prijs op stelt.

Ook wat betreft de vormgeving is ver veel keuze, voor katten liefhebbers zijn er urnen in de vorm van een kat te verkrijgen en voor de honden liefhebbers in de vorm van een hond, als het op dierenurnen aan komt dan is er zeer veel mogelijk. De meeste urnen die voor dieren gemaakt worden hebben echter dezelfde vormen als andere urnen. Het verschil met tussen andere urnen en een dierenurn wordt veelal gemaakt door de decoratie op de urn. Wat betreft decoraties is vrijwel alles mogelijk, van de eerder genoemde afbeeldingen van bijvoorbeeld honden of katten tot aan foto’s van uw overleden huisdier. Meestal worden echter minder opvallende decoraties gebruikt, veel voorkomend bij de dierenurn is een opdruk van dieren voetjes. Natuurlijk zijn er urnen met nog veel meer opdrukken verkrijgbaar, kijk hiervoor rustig rond in onze webwinkel.

Erg belangrijk om op te letten bij het uitzoeken van een dierenurn is de hoeveelheid as die u na de crematie van uw huisdier overhandigd krijgt. Dieren zijn vaak veel kleiner en daarom zult u dus ook minder as hebben. Er is voor vrijwel alle dieren een urn waar de as goed in past, als u geen grote urn wilt hebben dan kunt u er ook voor kiezen om de urn te vullen en een ander deel van de as uit te strooien. Natuurlijk kunt u ook voor meerdere kleine dierenurnen kiezen en de as verdelen over deze urnen, op die manier kunnen meerdere familie leden een gedeelte van de as bewaren. Als u niet exact weet hoeveel as u bij de crematie van uw huisdier overhandigd krijgt vraag hier dan naar bij het crematorium. Op die manier is het mogelijk om voor alle dieren een urn te bestellen waar de as in past.

Als u liever geen urn neer wilt zetten bij u in huis dan kunt u er ook voor kiezen om een urn te kopen die geschikt is om buiten neer te zetten. Ook hiervoor hebt u in de op onze website aangeprezen webshop een ruime keuze, dierenurnen van harde steensoorten, keramiek en RVS zijn vrijwel allemaal geschikt om buiten geplaatst te worden. Er zijn ook nog urnen die van andere materialen gemaakt zijn en die ook geschikt zijn om buiten geplaatst te worden. Voor de details over deze urnen verwijzen wij u naar de beschrijving van de betreffende dierenurnen. De beschrijving van de urnen zal u ook vertellen hoe groot de dierenurn is, dit is natuurlijk belangrijk om de juiste maat urn te bestellen. Als u vragen hebt over het bepalen van de juiste maat urn voor uw huisdier en over de juiste urn voor de plaats waar u de urn wilt plaatsen, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met één van de medewerkers van de webshop die wij aanprijzen. Hun medewerkers staan u graag te woord om u te helpen de juiste urn uit te zoeken zodat u uw huisdier op een waardige manier kunt herinneren.