Glazen Urnen

Bezoek Onze Urnwinkel, Klik Hier

Bij het uitzoeken van een waardige herinnering aan een overleden dierbare hebt u een enorme keuze aan urnen. Vele zijn geschikt voor binnen of buiten terwijl anderen uitsluitend voor binnen geschikt zijn. Een ander belangrijk punt om een urn op te selecteren is of de urn uw persoonlijke smaak weer geeft of wellicht de eigenschappen van de overledene. Met glazen urnen hebt u een keur van mogelijkheden aan kleuren maar ook aan vormgeving.

Het kiezen van een urn van glas ligt wellicht niet zo voor de hand, glas is immers breekbaar en het brengt beperkingen met zich mee omdat het zo hard is. In de praktijk is dit niet helemaal waar, glas is wel breekbaar maar dan vooral als het dun is. Urnen van glas zijn veelal gemaakt van dikker glas en breken daarom bij normaal gebruik niet. In de ongelukkige omstandigheid dat een urn valt dan maakt het niet uit of deze van glas, keramiek of natuursteen is, breken doen ze dan allemaal. Het is echter de bedoeling dat een urn, eenmaal geplaatst, niet vaak verplaats gaat worden dus daarover hoeft u zich geen zorgen te maken. Omdat glazen urnen van dikker glas gemaakt zijn en omdat bij de fabricage rekening wordt gehouden met de toepassing, zijn deze urnen vrijwel net zo sterk als urnen van keramiek. Het gebruik van glas biedt u echter een aantal mogelijkheden die u met andere materialen niet of veel minder hebt.

Glazen urnen worden op een paar manieren gemaakt, de urnen kunnen gegoten worden in een vorm, ze kunnen gecombineerd worden met keramiek of ze worden geblazen. Bij deze laatste optie wordt gebruik gemaakt van het aloude ambacht van glas blazen en zijn vrijwel alle kleuren en vormen mogelijk. Iedereen die wel eens een glasblazerij heeft bezocht weet dat bijna niets te gek is voor de glasblazer en dat alle mogelijke vormen en vooral kleuren toegepast kunnen worden. Het is hierom dat veel mensen bij het uitzoeken van een urn glas verkiezen boven andere materialen. De herinnering aan een dierbare wordt met een mooie gekleurde urn wellicht wat minder pijnlijk en dit kan helpen bij het verwerkingsproces. Glazen urnen zijn meestal uitsluitend geschikt voor plaatsing binnen, er zijn ook modellen die geschikt zijn voor plaatsing binnen of buiten. Of een urn geschikt is voor plaatsing van zowel binnen en buiten of alleen voor plaatsing binnen, staat vermeld in de beschrijving van de urn. Als u graag van glas een urn koopt maar u hebt liever niet te al veel kleuren dan is dat ook mogelijk. Glazen urnen worden zeker ook vervaardigd van één kleur en dit kan een fellere kleur zijn of juist een heel neutrale kleur. De vormgeving kent bijna geen grenzen, vrijwel alles is mogelijk bij het maken van een glazen urn. Mocht u niet het model of de uitvoering kunnen vinden die u wenst dan verzoeken wij u om contact met de medewerkers van de webshop die wij aanprijzen op te nemen. Doordat zij nauw samenwerken met de verschillende fabrikanten van urnen en met kunstenaars zijn zij in staat u een passende aanbieding te maken.

Als naast het gebruik van glas ook gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld keramiek dan biedt dat geheel nieuwe mogelijkheden als het op vormgeving en kleuren aan komt. Deze urnen van glas en keramiek bieden effecten die uitsluitend met glas of uitsluitend met keramiek vrijwel niet te bereiken zijn. Van glas een urn maken biedt dan ook zeer veel mogelijkheden voor de maker maar door de toepassing van keramiek zijn er weer heel veel andere mogelijkheden. Glazen urnen waarbij ook gebruik is gemaakt van keramiek zijn meestal ook de uren die het meest geschikt zijn voor plaatsing buiten en binnen. Dit komt omdat keramiek beter bestand is tegen de weersinvloeden dan glas en deze eigenschappenmee neemt als het gecombineerd wordt met glas. De combinatie met glas gebeurt meestal door het toepassen van gesmolten glas en dit geeft een bijzonder effect aan de urn. Alle urnen zijn op verzoek te voorzien van een inscriptie, een gravure of een tekst plaatje, de meerkosten worden in rekening gebracht.

Naast urnen van glas wordt glas ook vaak gebruikt voor het maken van de meest uiteenlopende assieraden, u kunt op de door ons aangeprezen website ook een uitvoerige collectie van glazen hangers, ringen en andere sierraden vinden waar u een deel van de as van uw dierbare in kunt bewaren om deze altijd bij u te dragen. Als u na het bekijken van het ruime assortiment glazen urnen niet hebt kunnen vinden waar u naar op zoek bent dan verzoeken wij u om contact met de medewerkers van de webshop op te nemen. Zij zullen alles in het werk stellen om u van een urn te voorzien die aan uw wensen voldoet.