Houten Urnen

Bezoek Onze Urnwinkel, Klik Hier

Één van de redenen waarom men ooit aan het cremeren is begonnen is vanwege het milieu vriendelijke karakter van cremeren. Ook in het crematorium wordt aan het milieu gedacht door milieu onvriendelijke materialen van de kist te verwijderen voor het cremeren. Het is vanuit dit oogpunt voor veel mensen dan ook wenselijk om voor een houten urn te kiezen, maar bovenal zijn deze urnen vooral een erg mooie herdenking aan uw dierbare.

Bij het kiezen van houten urnen hebt u een ruime keuze, ook bij de urnwinkel kunt u terecht voor urnen in diverse houtsoorten, afmetingen en uitvoeringen. Er worden diverse houtsoorten gebruikt voor het maken van urnen, zo zijn er urnen van eikenhout die vaak een meer klassieke uitstraling hebben. Een eiken urn is erg robuust staat voor eerlijkheid en stabiliteit. Robuuste urnen kunnen ook van beukenhout gemaakt zijn al is de kleur van beukenhout erg anders. Ook andere houtsoorten zoals essen worden gebruikt om een urn van hout te vervaardigen die veel lichter is van kleur. Er zijn nog veel meer houtsoorten die gebruikt worden maar over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan hardhout omdat dit veel duurzamer is dan zachtere houtsoorten. U moet er echter wel rekening mee houden dat urnen van hout over het algemeen niet geschikt zijn om buiten te plaatsen. Dit betekend dus dat het plaatsen in de tuin of in een columbarium (urnenmuur) niet mogelijk is. U kunt houten urnen wel bij laten zetten in een graf omdat deze naar verloop van tijd volledig vergaan zal zijn. Dit in tegenstelling tot urnen die niet vergaan en waarbij u na de ruiming van het gram alsnog een beslissing moet nemen wat u met de as wilt gaan doen. U kunt op dat moment alsnog kiezen om de as te verstrooien of in een columbarium te plaatsen.

De afmetingen van houten urnen variëren enorm, het gaat er bij de afmetingen voornamelijk om wat het doel van de urn is. Dat wil zeggen, als u de as van een kind wil bewaren dan is een kleinere urn waarschijnlijk voldoende, voor een volwassene is dit natuurlijk niet het geval. In dat geval zult u er voor moeten kiezen om een grotere urn aan te schaffen of om meerdere kleine houten urnen aan te schaffen. Op deze manier kunnen naast u ook andere mensen een passende herinnering aan de overledene bewaren. Er zijn ook mensen die bewust een kleinere houten urn kopen omdat zij geen grote urn willen bewaren, in dit geval zult u een deel van de as ergens anders moeten bewaren of dit deel uitstrooien.

Omdat hout een eenvoudig te bewerken materiaal is zijn de mogelijkheden bijna eindeloos, er zijn houten uren te vinden die eenvoudig rond zijn, urnen die de vorm van een kist hebben of zelf de vorm van een obelisk. Ook bestaat er de mogelijkheid om de urn van hout te laten graveren, de Urnshop zal u hier wel extra kosten voor in rekening moeten brengen. Als u de urn van een gedenkplaatje wilt voorzien dan is dat ook mogelijk, u dient dan aan te geven wat voor soort plaatje u graag wilt hebben en wat er op moet komen te staan. Nog veel beter is het om heirover persoonlijk contact op te nemen met één van de medewerkers omdat zij u ook kunnen adviseren of een plaatje of gravering de beste keuze is bij de urn van hout die u hebt uitgezocht.

Ook bij houten urnen is het goed mogelijk om uit verschillende kleuren te kiezen. Zo zijn er urnen die van een gekleurde laklaag zijn voorzien en er zijn urnen die volledig beschilderd zijn. Vooral bij houten urnen is dit goed mogelijk omdat hout zich uitstekend er voor leent om beschilderd te worden. Mocht u niet het model of de uitvoering kunnen vinden waar u naar op zoek was neemt u dan contact met de Urnshop op zodat zij de juiste urn voor u kunnen vinden. De medewerkers van de Urnshop zijn u graag van dienst om voor u de urn te vinden die geheel aan uw wensen voldoet. U kunt ook bij de medewerkers terecht voor allerhande aanvullende vragen over urnen en de keuze van het juiste formaat voor de urn die u wilt bestellen.