Keramische Urnen

Bezoek Onze Urnwinkel, Klik Hier

Urnen om de as van uw dierbaren in te bewaren zijn hele persoonlijke aangelegenheden. Niet alleen wilt u een waardige herinnering hebben, u wilt ook een urn hebben die bij u past en ook bij uw dierbare. De makers van urnen zoeken dan ook altijd naar materialen waarin zij dit zo goed mogelijk kunnen uitdrukken. Een urn van keramisch materiaal is uitermate geschikt omdat deze van zachte klei gemaakt is, uiteindelijk wordt de urn gebakken en wordt de urn hard.

Met een keramische urn is daarom ook vrijwel alles mogelijk, als het gaat om vormgeving kan een kunstenaar zich helemaal laten gaan of een veel meer ingetogen urn maken. Keramiek urnen kunnen net als potten gedraaid zijn of als een sculptuur uitgevoerd zijn in de meest excentrieke vormen. De vormgeving van de meer kunstzinnige urnen heeft te maken met het gevoel dat de kunstenaar over wil brengen. De kleuren van keramische urnen bieden nog meer mogelijkheden, omdat keramiek nadat het een eerste keer gebakken is pas van een kleur wordt voorzien en pas daarna definitief gebakken wordt, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Tijdens de fabricage kunnen de urnen van de meest uiteenlopende kleuren worden voorzien. Hierbij kan een keramische urn van veel en felle kleuren worden gebruikt of juist meer ingetogen kleuren, het is maar net wat de kunstenaar over wil brengen aan gevoel en veel belangrijker, wat u als klant wenst. Via de Urnwinkel kunt u een grote collectie aan keramische urnen vinden die zo divers mogelijk is opgebouwd, er is vrijwel altijd iets bij dat aan uw wensen voldoet en mocht u het niet kunnen vinden neem dan contact op met de medewerkers van de Urnshop, zij helpen u graag op weg om de juiste urn voor u te vinden.

De vormgeving van een keramische urn hangt dus af van de wensen van de klant en het gevoel dat de kunstenaar over wil brengen. Dit zorgt er voor dat deze urnen groot genoeg zijn om alle as van de overledene te bevatten of juist slechts een klein gedeelte. Wij raden u aan om goed op te letten bij het selecteren van de urn van keramisch materiaal van uw keuze dat deze urn ook groot genoeg is voor de hoeveelheid as die u er in wilt bewaren. Sommige mensen kiezen er voor om juist een kleinere urn aan te schaffen omdat zij niet een hele grote urn willen plaatsen. In een kleine keramische urn kunt u dan een gedeelte van de as van de overledene bewaren, de rest van de as kunt u dan uitstrooien. Ook kunt u er voor kiezen om de as te verdelen over meerdere urnen, op deze manier kunnen dan meer familie leden een urn met as als aandenken aan de overledene plaatsen. De urnen waar u uit kunt kiezen als u voor kleinere urnen kiest zijn er zo mogelijk nog meer, veel mensen kiezen juist om een kleine urn neer te zetten omdat een grote urn vaak te groot is.

Grote keramische urnen bieden u vaak de mogelijkheid om de asbus die u van het crematorium ontvangt er volledig in te plaatsen. Op deze manier hoeft u zelf niet de as over te brengen van de asbus naar de urn. Veel mensen hebben problemen met het overbrengen van de as van de asbus naar de keramische urn, als u dat ook hebt vraag dan of het crematorium dit voor u kan verzorgen, houdt er hierbij wel rekening mee dat u hiervoor kosten in rekening gebracht kunnen worden.

Keramiek urnen zijn vaak geschikt om buiten te plaatsen maar niet altijd, kijk hier goed naar als u een urn wilt kopen om in een columbarium (urnenmuur) of in de tuin te plaatsen. Voor het plaatsen van keramische urn in de tuin worden deze naar wens ook geleverd met een zuil. Op deze wijze kan uw dierbare dan een waardige plaats krijgen in de omgeving waar hij of zij bijvoorbeeld bij leven graag vertoefde. Als u in plaats van een zuil lieven een sokkel onder een keramische urn plaatst dan is dat ook mogelijk. Alle urnen zijn op verzoek van een inscriptie of een plaat met tekst te voorzien, hiervoor zullen u natuurlijk wel de extra kosten in rekening worden gebracht.