Mini Urnen

Bezoek Onze Urnwinkel, Klik Hier

Het kan heel goed voorkomen dat u graag een beetje as van uw overleden dierbare wilt bewaren maar dat u liever niet een grote urn ergens neer zet. Voor dit soort situaties is er de mogelijkheid om een kleine urn aan te schaffen waarin u een beetje as bewaard. Niet alleen zijn deze urnen kleiner dan normale urnen, ze zijn ook vaak uiterst decoratief.
Het komt erg vaak voor dat mensen graag de as van een overleden dierbare willen bewaren als waardige manier van het herinneren van hun dierbare maar geen grote urn in hun huis of tuin neer willen zetten. Dit is voor veel mensen vaak een beladen onderwerp omdat zij hun dierbare wel graag met respect willen behandelen maar ook vaak een praktische keuze moeten maken. Als u ook met een dergelijk dilemma te maken hebt dan zijn de mini urnen die u bij de urnwinkel kunt vinden een oplossing voor u. Een mini urn is een gewone urne net als alle andere urnen maar dan in een veel kleinere uitvoering. Door juist voor een kleine urn te kiezen in plaats van een grote urn kunt u toch op een waardige manier de as van uw dierbare dicht bij u houden zonder dat de urn uw interieur of de tuin gaat overheersen.

Mini urnen zijn er in alle soorten en maten en er is altijd wel een urn te vinden die aan uw wensen voldoet. Een voordeel van deze kleine urnen is dat ze ook vaak uiterst decoratief zijn, dit in tegenstelling to grote urnen waarbij het belangrijkste is dat zij de hoeveelheid as moeten kunnen bevatten, dit gaat dan vaak ten koste van het decoratieve gehalte van de urn. Mini urnen zijn dan ook vaan uitgevoerd als kleine beeldjes, decoraties en andere kleine voorwerpen die veel mensen in hun huis uitstallen om het interieur aan te kleden. Op deze manier kunt u een urn plaatsen zonder dat deze heel erg op valt en voor iedereen duidelijk herkenbaar is als urn waardoor u telkens vragen moet beantwoorden voor wie de urn is. Uiteindelijk gaat het er om dat u weet dat het de urn een mini bewaarplaats is van de as van uw dierbare want het gaat om uw herinnering aan uw dierbare.

Een andere mogelijkheid waar u mini urnen goed voor kunt gebruiken is als meerdere familie leden een gedeelte as in een urn willen bewaren als aandenken. U kunt er dan voor kiezen om meerdere urnen aan te schaffen en de as te verdelen over deze urnen. Hierbij is het zelfs mogelijk dat iedereen die dat wil een mini urn uitzoekt die goed bij hem of haar past of zelfs goed bij het interieur van de betrokkenen. Op deze manier kan iedereen de overledenen op hun eigen maar vooral op een waardige manier herdenken. Mocht u na het verdelen van de as over de kleine urnen nog as over hebben dan kunt u dit altijd nog verstrooien of in een urn of asbus bewaren die u dan ergens anders bewaard en niet in uw huiskamer of in uw tuin neer hoeft te zetten.

Als u een mini urn uit wilt zoeken dan hebt u heel veel mogelijkheden, u kunt deze urnen vinden in vrijwel alle gebruikte materialen. U kunt over het algemeen kiezen voor urnen van hout, urnen van glas, urnen van keramiek, urnen van natuursteen en urnen van RVS of andere metalen. Natuurlijk worden bij alle mini urnen de afmetingen en de inhoud aan gegeven zodat u een indicatie hebt hoeveel as u kunt verdelen over de diverse urnen. Hierbij is het geen bezwaar als u niet alle urnen helemaal kunt vullen want het gaat er niet om dat ze vol zijn maar dat het een waardige herinnering is. Het is goed mogelijk om mini urnen te laten gaveren of op een andere manier van tekst te laten voorzien. Neemt u hiervoor contact op met de Urnshop om te kijken wat de mogelijkheden zijn, uiteraard zullen hiervoor extra kosten in rekening gebracht worden.

Mocht het onverhoopt voorkomen dat u niet de juiste urn kunt vinden en dat bij het uitzoeken van een urn een mini uitvoering wel uw voorkeur heeft, dan verzoeken wij u om contact met de Urnshop op te nemen. De medewerkers van de Urnshop staan u graag te woord om u te helpen bij het maken van uw keuze. Ook zullen ze u graag helpen door een uitvoering voor u te vinden die aan uw wensen voldoet, er is immers veel meer keuze dan zij op hun website kunnen laten zien en zij willen u graag helpen met het vinden van de juiste urn.