Natuursteen Urnen

Bezoek Onze Urnwinkel, Klik Hier

Één van de mooiste materialen om een urn van te maken is wellicht wel natuursteen. Een natuursteen urn is gemaakt van een mooi materiaal dat enorm duurzaam en uniek is. Natuursteen heeft iets magisch omdat het naast uniek ook kleuren en tekeningen heeft die u bij geen ander materiaal kunt vinden.

Natuursteen urnen kunt u in vele vormen en kleuren vinden, de vormen en uitvoering zijn wellicht enigszins beperkt omdat natuursteen veel lastiger te bewerken is dan andere materialen. Toch biedt natuursteen u een aantal andere kwaliteiten die u bij andere materialen bijna niet vindt. Omdat natuursteen vele jaren geleden in de aardkorst gevormd is geeft het een magisch gevoel. Niet voor niets werd natuursteen door vele volkeren in de oudheid gebruikt voor het bouwen van huizen en vooral paleizen. Natuursteen gaf onze voorouders een gevoel van luxe en ook vandaag de dag wordt natuursteen nog veel gebruikt voor luxe doeleinden. Een urn van natuursteen straalt rust uit en misschien zelfs wel een soort oergevoel omdat het een zo ontzettend oude steensoort is.

De voordelen van natuursteen urnen is de duurzaamheid, omdat de buitenkant volledig gepolijst is behoeven ze geen onderhoud te krijgen. Af en toe schoonmaken is voldoende om de glans mooi te houden en de urn in goede vorm. Het feit dat natuursteen duurzaam is en weinig onderhoud nodig heeft is ook de reden waarom natuursteen vaak voor graf monumenten gebruikt wordt. Urnen van natuursteen zijn daarom ook zeer geschikt om buiten te plaatsen, u kunt de urn heel goed in een columbarium (urnenmuur) plaatsen maar ook, als u dat wenst, een mooie plek in de tuin geven. Het is ook heel goed mogelijk om een natuursteen urn in een graf bij te plaatsen. Als het graf dan geruimd wordt kunt u alsnog besluiten om de urn in een columbarium te plaatsen of om de as te verstrooien.
Een andere goede eigenschap van een natuursteen urn is de kleurechtheid, de kleuren van natuursteen zijn de werkelijke kleuren van de steensoort en worden dus niet kunstmatig gekleurd. De enige behandeling die het natuursteen ondergaat is het polijsten van de steen waardoor de kleuren naar voren gebracht worden. Natuursteen is verkrijgbaar in vele kleuren en de kleur hangt af van het soort natuursteen dat gebruikt wordt. Een natuursteen urn die gemaakt is van marmer is zelf in meerdere kleuren verkrijgbaar omdat marmer meerdere kleuren kan hebben. Marmer komt voor in wit, grijs, rood, zwart en enkele andere kleuren en de vele combinaties die met deze kleuren te maken zijn. Als u voor een urn van graniet gaat dan is de kleurkeuze iets beperkter en dit is ook zo bij andere steensoorten. Van een steen uit de natuur een urn maken is vrijwel altijd mogelijk, voorwaarde is dat de steen te bewerken is. Op deze manier kunnen ook zachte steensoorten als kalksteen of zelfs zeepsteen worden gebruikt, deze zijn eenvoudig te bewerken maar zijn niet geschikt om buiten te plaatsen. Doordat het een zeer zachte en poreuze steensoort betreft kan regenwater ernstige schade toebrengen aan de urn en zelf door de wand heen dringen.

Natuursteen urnen misstaan ook binnenshuis niet, door de vaak prachtige kleuren die door het polijsten naar voren komen past een urn vaak heel goed in uw huis. Van de vele soorten steen in de natuur een urn maken is tegenwoordig mogelijk door de moderne apparatuur die bij de fabricage gebruikt wordt. Ook kunstenaars maken van deze apparatuur gebruik waardoor het aantal mogelijkheden enorm is toegenomen. Urnen van natuursteen hebben hierdoor aan populariteit gewonnen en worden tegenwoordig steeds vaker gekozen om als waardige herinnering aan een dierbare te dienen. Alle urnen zijn op verzoek te voorzien van een inscriptie of gravure, ook een tekstplaatje behoort tot de mogelijkheden, de kosten hier voor worden uiteraard in rekening gebracht. Op de website van de door ons aangeprezen Urnshop vindt u dan ook een uitgebreide collectie urnen die gemaakt zijn van natuursteen. Wij vertrouwen er op dat u in deze collectie een urn van natuursteen kunt vinden die aan uw wensen voldoet. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan willen wij u graag verzoeken om contact op te nemen met één van de medewerkers van de betreffende webshop. Deze medewerkers helpen u graag bij het uitzoeken van een natuursteen urn volgens uw wensen. Mocht deze niet standaard in het assortiment van De Urnshop zitten dan willen de medewerkers deze graag voor u vinden en u daar een aanbieding voor maken.