RVS Urnen

Bezoek Onze Urnwinkel, Klik Hier

Tijden veranderen en daarmee ook de keuze voor een waardig gedenkteken voor een overleden dierbare. De veranderde tijden hebben er voor gezorgd dat steeds meer mensen kiezen voor een moderner uiterlijk en er voor kiezen om roest vrij stalen urnen aan te schaffen.

RVS urnen, zoals urnen die gemaakt zijn van roest vrij staal afgekort genoemd worden, zijn tegenwoordig vaak gekozen urnen. Ook bij de Urnwinkel zijn RVS urnen één van de populairdere uitveringen die door iedereen erg gewaardeerd wordt. Het roest vrij staal geeft niet alleen een modern uiterlijk aan de urn maar is vooral weersbestendig. Dit komt omdat roest vrij staal, zoals de naam al doet vermoeden, niet roest. Ook bij veelvuldige blootstelling aan regen blijft de staal kleur te zien zonder dat er roest plekken verschijnen. Urnen van RVS worden dan ook heel vaak toegepast voor plaatsing in een columbarium (urnenmuur) of in de tuin. Voor plaatsing binnenshuis is een urn van RVS ook zeer geschikt omdat het goed past bij een modern interieur, in een modern interieur wordt vaak veel RVS toegepast voor handgrepen en scharnieren van deuren en voor poten van tafels en stoelen.

Roest vrij stalen urnen zijn ook wat betreft de vormgeving modern te noemen, dit komt omdat het bewerken van roest vrij staal minder eenvoudig is als andere metalen. Een urn die van koper, tin, messing, brons of zelfs goud of zilver is vervaardigd kunnen worden gegoten, hiervoor wordt een mal gebruikt waar het vloeibare metaal dan ingegoten wordt. Bij de fabricage van urnen van roest vrij staal kan men geen gebruik maken van het giet proces, roest vrij staal is een metaal dat zich hier vanwege de chemische samenstelling niet voor leent. Urnen van roest vrij staal worden dan ook machinaal vervaardigd door middel van zagen, slijpen, lassen en door gebruik van een draaibank. Ook is roest vrij staal uitstekend te buigen of uit te rekken waardoor de ontwerper en de fabrikant zeer veel mogelijkheden hebben. Doordat veel van de bewerkingen aan RVS urnen door middel van draaien wordt gedaan zult u veel urnen aan treffen waarvan u duidelijk kunt zien dat deze gedraaid zijn, dit is absoluut geen nadeel omdat erg mooie exemplaren op deze manier gemaakt worden.

Het is ook zeer goed mogelijk om RVS urnen te combineren met andere materialen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door een urn te voorzien van een onderzetter van hout of natuursteen, maar ook door delen van RVS met elkaar te verbinden door middel van hout of natuursteen. Hetzelfde kan ook door middel van glas gebeuren maar hout en steen lenen zich uitstekend om met roest vrij staal gecombineerd te worden. Op deze manier wordt het strakke moderne uiterlijk van een urn van RVS versterkt en komen de strakke lijnen goed naar voren. Toch zijn er ook andere vormen in roest vrij staal beschikbaar, doordat roest vrij staal echter alleen machinaal bewerkt kan worden is in dit geval veel tijd aan de fabricage besteed, dit zult u dus terug vinden in de prijs.

Op de website van de Urnshop zult u een grote collectie urnen van RVS vinden, deze urnen zijn allemaal gemaakt van de roest vrij staal soort 316, in tegenstelling tot de soort 304 kan 316 veel beter tegen alle soorten weersinvloeden. Als u er op enig moment wat aanslag van vuiligheid dat met de regen mee naar beneden komt op vindt dan kunt u dat met een doek en eventueel met een voor roest vrij staal geschikt poetsmiddel verwijderen. Een RVS urn blijft door de eigenschappen van het roest vrij staal erg lang mooi en deze eigenschappen komen erg goed van pas als de urn in een columbarium geplaatst wordt. Ook in uw eigen tuin kan een urn die van RVS gemaakt is een gepaste plaats krijgen zodat u uw dierbare op een waardige manier kunt herinneren.

De collectie aan RVS urnen die u op de door ons aangeprezen website vindt is zeer uitgebreid maar zal niet alles bevatten wat mogelijk is. Mocht u speciale wensen hebben neem dan contact met de Urnshop op. De medewerkers van de Urnshop zullen u graag helpen een goede keuze te maken en willen ook graag voor u de urn vinden die u wilt hebben. Op verzoek kunnen RVS urnen ook voorzien worden van een gravure, inscriptie of een plaatje met tekst, hiervoor zal u dan een meerprijs in rekening gebracht worden.